lauantai 23. heinäkuuta 2016

Tofutäytteiset tortelliinit tulisella hampunsiemenproteiini-tomaattikastikeella


Tänään oli taas sellainen päivä, että maailmankaikkeus oli potkinut pahasti päähän. Yksinäisyys oli musertavaa ja hylätyksi tulemisen pelko sai käpertymään peiton alle. Onneksi ruokakaapissani sattui olemaan Vegekaupasta ostamani tortelliinipakkaus, jota talossa majaileva intiaanikaan ei ollut syönyt! Ehkä se johtui ruokakaapin oveen jättämästäni passiivis-aggressiivisesta viestistä:Vegekauppoja on tällä hetkellä Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Turussa on usein kiva myyjä, se Chocochili-tyyppi siis ja siltä on aina kiva kysellä kaikkea, kun se on kuitenkin vähän niin kuin julkkis ja tietää niin paljon asioista. Itse käyn ostamassa sieltä yleensä kaikkea tosi hämärää, kuten vegaanista pekonia eli vekonia tai tonnikalaa eli vonnikalaa, mutta viime kerralla ostin ihan järkeviä juttuja, kuten vitamiinipillereitä, hamppuproteiinia ja tuota täytettyä pastaa. Jos hyvä pastaruoka ei auta suruisaan oloon niin sitten on jo aika paha tilanne ja pitää soittaa Jennille tai Sunnalle. Tällä kertaa ruoka voitti epätoivon ja huomasin jälleen, että maailma on toisinaan ihan värikäs ja mukava paikka. 

Suruisassa olotilassani en tietenkään jaksanut lähteä kauppaan tekemään täydennyksiä, joten tyydyin siihen, mitä kotoa löytyi ja hyvä niin. Muutenkin tuolla pihalla on vähän hankala kulkea itkua tirautellen arskat päässä, jos on pilvinen keli, kun kaikki vaan tuijottaa että ei vittu mikä lesoilija, mikähän rokkari tuo luulee olevansa...

Sopivasti tulinen hampunsiemenproteiini-tomaattikastike:

- Sipulia
- Valkosipulia
- Chiliä
- Mama nuudeleiden lihamaustepussi (Myös pirkkanuuleiden on jeba)
- Öljyä
- Balsamiviinietikkaa
- Tomaattimurskaa
- Hampunsiemenproteiinijauhetta (vähänkö kolisee!)

En muista oliko tuossa kaikki ainekset, kun olin sen verran tiloissani, mutta ihan perusaineksiltahan nuo näyttävät. Nyt lisäisin tuohon vielä jotain tuoretta yrttiä, mutta yleensä ei saa sitä mitä haluaa.  Mitään vuustoa tuo ruoka ei kaivannut, koska pasta oli tosiaan tofutäytteistä ja toi hyvin pehmeyttä. Ehkä siihen olisi voinut laittaa oluthiivahiutaleita, mutta minun piti heittää ne vähän aikaa sitten huitsin nevadaan hyönteisinvaasion takia. 

Sen lisäksi lisäsin lautaselle vielä Pirkan cashew-paprika-pestoa, joka kävi tämän setin kanssa tosi hyvin. Leivän kanssa se oli tosi laimeeta, mutta onneksi keksin sille paremman tarkoituksen. Olinkin jo vähän kyllästynyt arrabiata-pestoon, kun se on niin voimakkaan makuista ja ruoka ei maistu sitten millekään muulle kuin sille. Lautaselle tuli myös kämppiksen chilikastiketta. Se on aika tulista, joten kannattaa olla varovainen sen kanssa. 

Ensin kuullotetaan sipulia ja valkosipulia piiiitkään pannulla melko pienellä lämmöllä. Itse heitin siihen myös tuoretta chiliä. Pitkään kuullottaminen aiheuttaa sen, että niin tehdessä tulee hirveä nälkä ja ruoka maistuu paljon paremmalle. Muut jutut voikin lisätä sitten oman mielen mukaan, koska ei sillä ole hirveästi väliä miten, kuinka paljon ja miksi, niin kuin ei millään muullakaan tässä maailmassa, koska kuitenkin me kuollaan yksin. 

Nuo nuudelien lihamausteet on muuten vegaanisia ja minä käytän ne mieluummin esim. soijarouheen maustamiseen kuin nuudeleihin. Hampuniemenjauhetta tai murskaa on muuten ihan järkevää ostaa ruokakaappiin, sillä siinä on aika pirun hyvät ravintoarvot ja jotenkin kummallisesti se kävi ihan hyvin tämän kastikkeen kanssa ja koostumuksesta tuli hyvä. 

Ystävällisin terveisin
Jaska Jupiter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti