tiistai 26. heinäkuuta 2016

Villajambalaya ja kuningatar-nicecream


Harvoin pääsee kokkaamaan ihan mitä haluaa, koska raha on tiukassa, laskut maksamatta ja kalja kallista. Minulla on melkein aina nälkä, ja kun muut poistuvat ruokapöydästä, niin minä lapan vielä lautaseni täyteen. Tämän takia iskän vaimo epäilee, että minulla on lapamato, sillä voin syödä niin paljon kuin haluan enkä koskaan liho. Laitoin siitä maininan Tinder-tekstiinikin, koska rehellisyys palkitaan, mutta vielä niin ei ole tapahtunut. Ehkä vielä joskus löydän jonkun, joka haluaa kokkailla lapamadolleni. 

Kerroin sitten kämppikselle ja yhdelle mahti-hipille, että voisin kokkailla jotain ja siitä se sitten lähtikin. Mahti-hippi sanoi, että hän voi kustantaa ruuat, jos käyn vielä kaupassa ja sain häneltä melko vapaan budjetin. Ostin siis ruoka-aineita, joihin minulla ei olisi yleensä varaa ja jos jostain oli olemassa parempi, mutta kalliimpi vaihtoehto, valitsin sen: tuoreita yrttejä, Wheatyn seitanmakkaraa, quornia, kastikkeita, riisimaitosuklaata ja tuotteita, joista en edes tiennyt mitä ne olivat. Loppusumma vähän hirvitti kassalla, mutta onneksi ei ollut minun massit. 

Eipä siinä siis muuta kuin ghettopannu kuumaksi! Sen kanssa pitää vaan olla varovainen, sillä jeparit saattaa tulla käymään kylässä, jos tulee liikaa savua (true story)


Villajambalaya

- kevätsipulia
- valkosipulia
- chiliä
- paprikaa
- seitanmakkaraa
- marinoitua tofua
- kidneypapuja
- kuorittuja tomaatteja
- merilevää
- kesäkurpitsaa
- järkevää grillauskastiketta
- maustelientä
- banaania
- cantaloupe-melonia
- bulguria

Näitä kun paistelee ja hauduttaa, niin ruokaan tulee kivasti umamia ja se maistuu varmasti kaikille. Mausteita olisi voinut laittaa reilusti enemmän tuohon määrään ruokaa ja olin myös turhan varovainen merilevähippujen kanssa (korvasin niillä katkaravut). Olisin voinut myös huijata ja kaataa ruokaan pari ruokalusikallista natriumglutamaattia eli umami-ainetta, mutta en ole ihan varma sen aineen säilyvyydestä ja purkki, jossa sitä säilytetään meillä, on vähän epäilyttävän näköinen. Tuli kuitenkin tosi hyvää sateenkaariruokaa ja voisin tehdä tätä taas uudestaan ihmisille, jotka ovat sen arvoisia <3


Jälkkäriksi tein vielä kuningatar-nicecreamia banaaneista, mustikoista ja vadelmista. Eka pitää pilkkoa banaanit ja laittaa ne pakastimeen. Sitten ne heitetään blenderiin ja lisätään mustikat ja vadelmat. Koska meillä on vain hippivoimalla käyvä blenderi, koostumuksesta ei tullut hirveän jäätelömäinen, mutta suosittelen kokeilamaan tuota, jos vaan sattuu olemaan joskus banaania ja jotain muuta hyvää. Suhde on about puolet banskuu ja puolet muuta. 

Päivän biisi: Tv on the radio - Trouble

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti