maanantai 29. elokuuta 2016

Linssi-hernari-pallerot ja paistettuja kanttarelleja (sekä herkkutatti)

Joskus minusta tuntuu siltä, että kaikilla muilla on niin paljon hienommat ruokablogit ja muutkin jutut. Toiset leipovat Pariisissa macaroneja ja minä keittelen Iisalmessa perunoita. Voi vittu. Muutenkin kaikilla on paljon enemmän elämässään kuten järjettömän isot 3d-telkkarit, limenväriset seinät ja kahvinkeitin, joka jauhaa pavut ja valmistaa americanan. Yhdelläkin kaverilla on pakastimessa jääkone! Hän vain laittaa viskilasin siihen reikään ja sitten, jos kaikki menee hyvin, siihen tippuun jääpaloja. Minulla taas on mikroaaltouuni, jossa lämmitän vihikseni, koska kaikki paistinpannut ovat likaisia.

Kun lukee muiden Facebook-päivityksiä, niin sitä vaan miettii, miten voi itse olla niin paska, kun muut onnistuvat kaikessa. Ainoa asia, missä Facebook-kaverini eivät onnistu, on seksi, sillä siitä he eivät tee päivityksiä. Ikinä ei saa lukea siitä, miten kaveri sai vaimonsa tulemaan neljä kertaa yön aikana ja toisin päin. Kukaan ei kysy ohjeita siihen, miten vaimo voisi olla hiljaisempi seksin aikana, kun nyt on jo tullut kaksi varoitusta ja häätö tuloillaan. Kaverini kertovat korkeintaan ruusuista, jotka puoliso oli tuonut töistä tullessaan. Ei millään pahalla, mutta minusta siinä on aina jotain vähän epäilyttävää, jos mies tuo naiselle kukkia ja siitä tehdään vielä päivitys Facebookiin. 

Onneksi onneen ei tarvita aina multiorgasmeja ja miljoonaa dollaria, vaan se voi syntyä ihan perusjutuista, kuten linssi-hernari-palleroista ja paistetuista kanttereilleista ja herkkutatista. Tajusin sieniä syödessäni, että ne ovat todella hyviä sellaisinaan, ihan vain sipulin kanssa paistettuina ilman mitään kermaa tai muita hömpötyksiä. 14 kilometriä olisi ollut muutenkin liian pitkä matka pyöräillä hakemaan mitään täältä mökiltä.  


Linssi-hernari-pallerot ja paistettuja kanttarelleja (sekä herkkutatti)

Kanttarelleja, herkkutatti tai muita sieniä
sipulia
punaisia linssejä
Milletti hernerouhetta 
ruisleivän käntty
jotain jauhoja
perunoita
porkkanaa
tomaatti


Kerää sieniä metsästä, torilta tai kaupasta. Keitä vettä ja heitä siihen linssit. Anna porista vähän aikaa ja lisää hernerouhe. Heitä setti kulhoon. Lisää vielä jauhoja, murennettua kuivaa ruisleipää, öljyä ja raastettua perunaa (noin kaksi). Mausta mieleiselläsi tavalla äläkä anna muiden sanoa sinulle, mitä sinun pitäisi olla tai tehdä. Paista varovasti ja jos sinulla on uuni niin se voi olla helpompi, kun noita palleroita tulee kuitenkin aika paljon (noin kolme pannullista).

Paista sienet sipulin kera ja tarjoile keitettyjen perunoiden, porkkanoiden ja grillatun tomaatin kanssa. Toivottavasti ruoka tekee sinut onnelliseksi, mitä ikinä sitten syötkään. Se on se juttu, mistä tässäkin on kyse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti