maanantai 8. elokuuta 2016

Natsinpotkijan grillikasvikset

Siitä tulee vähän väsynyt olo, kun tanssii klezmer-musiikkia ilman housuja miltei akustisen musiikin festivaaleilla Kuopiossa. Onneksi ruoka antaa voimaa ja parantaa, varsinkin jos uskaltaa uskoa siihen. Ihmisen aivot ovat todella eriskummalliset, kun miettii vaikka jotain placebo-lääkkeitä. Sen takia ruoka kannattaisi tehdä aina rakkaudella, vaikka välillä tuntuukin siltä, että pelko ottaa vallan ja mieli synkkenee kuin Suomen henkinen ilmapiiri. 

Löysin tuoreita härkäpapuja Iisalmen Prismasta, mutta en uskaltanut ottaa niitä paljoa, sillä minulla ei ollut aavistustakaan, mitä niillä tekisin. Sen lisäksi otin mukaani simppeleitä kotimaisia vihanneksia, jotka pystyisi heittämään grilliin sellaisenaan. Iisalmi on muuten mielenkiintoinen kaupunki, sillä siellä asuu yhteensä kolme maahanmuuttajaa, mutta silti Support Soldiers of Odin Iisalmi -Facebook-ryhmällä on 1441 tykkäystä. Onneksi uusnatsit näyttävät olevan yleensä kaljamahaisia luusereita, joita karkuun on helppo juosta. 

Natsipotkijan grillikasvikset

kukkakaalia
grillikastiketta
rasvaa

tomaattia
kesäkurpitsaa
sipulia
mitä vaan löytyy

härkäpapuja
tuoreita marjoja
selleriä


Kuori tuoreet härkäpavut ja keitä niitä muutama minuutti, niin niistä lähtee myrkyt. Itse keitin niitä jotain viisi minuuttia. Pavuissa on vielä toinen kuori, jonka voi ilmeisesti syödä tai jättää syömättä. Itse poistin ne ja tein pavuista mössötahnaa. 

Valelin kukkakaalin grillikastikkeella ja myöhemmin rasvalla, mutta voihan sen grillata ihan sellaisenaankin, jos tykkää siitä tosi paljon. Jos omistat veitsen, niin halkaise kesäkurpitsa. Minusta on kiva grillailla esimerkiksi kokonaisia tomaatteja ja sipulia, koska siitä tulee vähän alkukantainen fiilis. Joskus tosin tunnen olevani intiaaninainen, kun ripustan vaatteita pihalle kuivumaan, joten en ole ihan varma, tuleeko tuota alkukantaista fiilistä jokaiselle, mutta suosittelen testaamaan. 

Ruokajuomaksi nautin kotikaljaa. Jostain syystä tuosta ruuasta sai tosi paljon energiaa ja jaksoin vielä lämmittää saunan ja käydä uimassa metsän eläinten kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti