lauantai 20. elokuuta 2016

Taikayön linssikeitto


Ruuanlaitossa ja ihmissuhteissa on paljon samaa. Sitä odottaa, että nyt tapahtuu jotain taianomaista, mutta sitten ruuasta tuleekin vain kitkerää ja kylmää ja lopulta joku toinen syö sen. Sen takia ei kannata odottaa mitään, vaan kovettaa sydän ja ostaa jääkaappi täyteen kaljaa, jolla saa huuhdottua kaiken alas. Minun piti postata resepti naurismaan härkäpapupaistokseen, mutta koska siitä tuli niin pahaa, niin muistelen sitä mieluummin aina kännissä ja meditoidessa. 

Joskus kuitenkin tapahtuu taikuutta ihan vahingossa. Silloin kun on pahin kurjuuden tunne, niin joutsenet lentävät ylitse, saateenkaari ilmestyy taivaalle tai kuunvalosta nauttiva metsä on ymmärtäväinen. Ruuastakin tulee yleensä tosi hyvää silloin, kun ei pääse kauppaan ja pitää pärjätä niillä mitä on. Huomasin tämän, kun maistoin ensimmäisen lusikallisen taikayön linssikeittoa. Sen ansiosta kituva sieluni sai nähdä pitkästä aikaa värejä. 

Kannattaa olla isompi kattila! 
Linssejä on aina hyvä olla varmuuden vuoksi kaapissa, sillä niiden valmistaminen on todella helppoa ja niistä saa proteiinia ja rautaa. Niiden avulla lihakset siis kasvaa, jos jaksaa käydä soutelemassa ja hakata halkoja. Jos olet pinnallinen tyyppi, niin voit näiden sijaan käydä vaikka kuntosalilla uusissa muodikkaissa kuntosalivaatteissasi.  Suosin punaisia linssejä, koska vihreät eivät ole niin hyviä. Punaiset linssit valmistetaan niin, että ensin ne pitäisi huuhdella vedellä. Sen jälkeen niitä keitetään 10 minuuttia ja siinäpä se.

Taikayön linssikeitto

viimeiset perunat
porkkanaa
valkosipulia
munakoiso
kesäkurpitsaa (puolet tuosta)
linssejä
banaani
kukkakaalia
yrttejä
hummus
öljyä
kivoja mausteita

Lisää kattilaan vesi, perunat, porkkanat ja valkosipuli. Anna kiehua vähän aikaa. Lisää tämän jälkeen linssit, munakoiso ja banaani. Kesäkurpitsa, paprika ja kukkakaali kannattaa heittää kattilaan viimeisenä, koska niitä voi syödä raakanakin ja näin niistä saa eniten irti. Lorauta lopuksi rypsi -tai rapsiöljyä. Ei kannata suosia oliiviöljyä, sillä siinä ei ole niin hyvät ravintoarvot, vaikka jotkut italialaisten mafiosojen aivopesemät hipit niin väittävätkin. Kun keitto on lautasella, heitä vielä sekaan hummusta ja vaikkapa basilikaa tai korianteria. Syö ja maista musiikki. Muista, että taikuus on todellista. 

Viikon albumi:
Luontokerho: Äänetön kevät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti