maanantai 12. syyskuuta 2016

Syksyinen spydäri ja jäätelökakku

Olen ollut vähän huono ruokabloggaaja, sillä päädyin treffeille, jotka ovat kestäneet nyt kymmenen päivää. Koska olemme molemmat vegaaneja emmekä siis käytä maitotuotteita, jotka heikentävät libidoa, nin tarvitsemme paljon energiaa. Ruuanlaitolle ei ole kuitenkaan jäänyt hirveästi aikaa, joten olemme eläneet lähinnä suolapähkinöillä, Lidlin etikkasipseillä, tummalla suklaalla ja banaaneilla. Mietimme myös siirtymistä trendikkääseen oravan ruokavalioon, mutta totesimme, että tammenterhot ovat pahanmakuisia ja pikkulinnut liian suloisia. Jos kuitenkin päädyt syömään tammenterhoja, niin niitä kannattaa sitten keittää pari tuntia parkkihapon takia.

Välillä pitää syödä kuitenkin myös oikeaa lämmintä ruokaa. Niinpä kokkasimme spydäriä isolla ghettopannulla, mutta jos et omista sellaista, voit käyttää myös ihan normaalia pannua, koska ei sinulla ole kuitenkaan niin nälkä kuin meillä. Tällainen spydäri on helppo valmistaa, vaikka siihen tuleekin aika eksoottisia ainesosia kuten kookosmaitoa, maapähkinävoita ja bataattia.

Syksyinen spydäri

öljyä paistamiseen
bataatti
perunaa
sipulia
maapähkinävoita
kookosmaitoa
paprikaa
omenaa
tulisia mausteita
yrttejä


Pilko bataatti ja peruna pieniksi kuutioksi ja heitä ne pannulle. Lisää loput ainekset valitsemassasi järjestyksessä. Löysin s-marketista maapähkinävoita, joka maksaa vain kaksi euroa. Koska tofunakit ovat vähän tylsiä, niin tuo on todella hyvä vaihtoehto niiden tilalle. Maapähkinävoissa on tosi paljon energiaa ja sitä kannattaa olla aina varastossa, koska se on myös älyttömän hyvää. Sopii myös bodaajille, sillä siinä on proteiinia 25g sadassa grammassa. Kun tuohon sekaan heittää vielä purkillisen kookosmaitoa, niin nälän pitäisi lähteä kaljamahaiselta juntiltakin.

Jäätelökakku

Maapähkinävoi on myös täydellinen pari jäiselle banaanille ja suhde on about puolet ja puolet. Sekoita ja murskaa jäiset banaaniviipaleet, maapähkinävoi, kaurahiutaleet ja suklaaraaste. Koska tämä on ennenkaikkea terveysblogi, niin lisäsin siihen myös vadelmia ja ananaskirsikoita.  

Anaskirsikoiden kukat ovat vain koristeita ja niitä ei syödä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti