sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kartanon pannukakku (vegaaninen ja gluteeniton)Elämme raskaita aikoja. En tiedä rukoileeko kukaan enää puolestani ja viime aikoina on tuntunut siltä, että tekisi mieli valita pimeä puoli. Tälläkin kertaa se oli lähellä, näin siitä jopa unta, mutta onneksi pannari sai muuttamaan mieleni, enkä ruvennut sith-friikiksi. Olkoon voima kanssani.

Reseptejä lukiessa olen huomannut, että pannukakut tehdään nykyään jenkkityyliin pannulla. Se onkin ihan järkevää, sillä onhan sen nimi pannukakku eikä peltikakku. Teimme kuitenkin pannukakun tällä kertaa uunissa, sillä ystäväni uudessa kartanoasunnossa ei ollut vielä paistinpannua ja imuria.


Kun mietimme enemmän pannukakkujen filosofiaa ja todellista olemusta, niin huomasimme,  että myös monet muut asiat ovat muuttuneet: keksit ovat cookieta (mitvit), muffinsit muffineita tai cupcakeja, rinkelit bageleita ja makaroni pastaa. Sen lisäksi kaiken pitää olla tietysti myös gluteenitonta (koska ystävän vatsa) ja vegaanista. Olisi kiva, jos tuotteet saisi vielä geenimuunneltuina, sillä se on kuitenkin tulevaisuutta. Valitettavasti tuotteissa ei ole kuitenkaan vielä gmo-merkintöjä.

Nämä pannarit ovat hyvin kaukana fennovegaaneista, mutta ne saavat sen anteeksi sillä, että ne olivat ihan älyttömän hyviä.

Kartanon pannukakku
4dl kaurajauhoja
6 dl mantelimaitoa
2tl leivinjauhetta
1rkl psylliumia
1tl suolaa
1 banaani
margariinia leivinpaperin voiteluun

Anna taikinan turvota noin vartti kulhossa ja heitä se sitten uuninpellille. 225' ja pidä uunissa, kunnes pannari on valmista.

Täytteeksi
mansikkahilloa
maapähkinävoita(todellakin!)
vattuja tai vadelmia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti