torstai 11. toukokuuta 2017

Parsaa kaurakermakastikkeessa ja linssi-bataatti-kookos-kaalivuoka

Netti on paska paikka, jos miettii vaikkapa kaikkia ruoka- ja lifestyle-blogeja, joita kuka tahansa pystyy kirjoittamaan. Niiden lisäksi on vielä Instagram, Facebook ja kaikki muu shitti, josta katsotaan, miten muut muka elävät. Sitten jengi masentuu, kun he tajuavat etteivät eläkään samalla tavalla kuin nuo muut täydelliset ihmiset, joiden arki on aina niin hienoa.

Itsestä pitää tehdä tuote, joka mahtuu johonkin muottiin. Se on aika perseestä, koska me olemme kuitenkin tietoisia, uteliaita ja muuttuvia olentoja. Tuotteistamiseen kuuluu usein univormu, oli se sitten crustiliivi, rastat tai kravatti ja puku. Ei kai siinä sinällään mitään pahaa ole, jos jokin porukka haluaa pukeutua samalla tavalla. Ehkä se on vaan vähän tylsää ja saattaa rajata muut ihmiset ulkopuolelle. Me olemme me ja nuo muut ovat nuo toiset.

Menin kerran rasismin vastaiseen kulkueeseen, koska en haluaisi Suomesta maata, jossa pikkunatsit saavat kiusata vähemmistöjä kaikessa rauhassa. Kaikenlaiset polttopulloiskut ja muut väkivaltaiset hyökkäykset ovat niin hirveitä asioita, ettei niitä pitäisi vähätellä. Halusin siis antaa tukeni mielestäni tosi tärkeälle asialle. Kulkueessa ruvettiin huudattamaan rajat auki hokemaa. Minä olin vaan silleen, että mitä helvettiä, eikö tässä pitänyt vaan vastustaa rasismia eikä kannattaa maahanmuuttoa maahan, jossa asuu jo nyt liikaa ihmisiä. En tiedä, miten tämä liittyy mihinkään, mutta ei kai sillä ole väliä.

On hankalaa, kun pitäisi keksiä aina joku teema ja pysyä siinä (ja genressä). Se on myös tylsää, varsinkin jos on lukenut tuhansia kirjoja ja katsonut tuhansia elokuvia. Siitä tulikin mieleen, että jos olet bissellä baarissa, niin ei kannata aina ostaa sitä normi hanakaljaa, vaan ottaa välillä jotain erikoisempaa. Siihen on monia syitä:
1. Hinta voi näyttää isommalta, mutta ota huomioon, että erikoisoluissa on usein enemmän alkoholia.
2. Erikoisoluet maksavat Alkossa tosi paljon, mutta baarissa tosi vähän verrattuna bulkkikaljaan. 5€ Koffin kolmosesta on aika järjetön hinta, jos jo kuudella eurolla saa jotain tosi hyvää olutta.
3. Erikoisolutta tulee juotua hitaammin ja usein jokaisesta hörpystä tulee sellainen kiva fiilis (joskus harvoin tosin paska, mutta se kuuluu elämään)
4. Voit päteä ja tuntea itsesi fiiniksi herrasmieheksi tai -naiseksi.
5. Voit ottaa siitä kuvan Instagramiin #bissellä

Mutta ei erikoisoluista sen enempää, paitsi että Pyynikin panimo rules. Homogeenisissä porukoissa ollaan samaa mieltä kaikesta ja erimieliset ovat natseja, suvakkeja, hippejä ja juntteja. Syyllistyn itse tähän usein, enkä edes vaivaudu miettimään vastapuolen argumentteja. Olen kuitenkin perehtynyt pintapuolisesti muutamaan asiaan ja jopa muuttanut mielipidettäni näistä. Miksi Vihreät vastustaa geenimuuntelua ja ydinvoimaa, jos se on kerran ympäristöpuolue?


Dualismi näyttää kuuluvan ihmisyyteen. Hyvä ja paha, vasen ja oikea, natsit ja suvakit, vegaanit ja barbaarit, me ja nuo, mies ja nainen. Tästä tuli kyllä aika surkea blogiteksti, mutta onneksi minun ei tarvitse enää lukea tätä. Tällaista vitun valistamista ja kiroilua, kaksi asiaa joista en tykkää. Hyi helvetti. Ensi kerralla kirjoitan kuitenkin enemmän mielenkiintoisesta aiheesta eli ravintolapäivästä. Harmittaa vaan niiden puolesta, jotka Googlaavat jotain reseptiä ja löytävät tänne. Niitä tulee yllättävä paljon. Jos sinä olet sellainen, niin pyydän anteeksi. Nyt minä kuitenkin lähden Turun torille ostamaan vihanneksia piiraaseen. Jos asut Turussa, niin kannattaa hyödyntää tuo Kauppatori, sillä se on Suomen paras ja sieltä saa oikeasti halpaa safkaa. Esim. Kuopion torilla ei myydä kuin jotain vitun kalakukkoja ja oikeat ruokaostokset tehdään S-marketissa. 


Parsaa kaurakermakastikkeessa ja linsi-bataatti-kookos-kaalivuoka

Vuoka:
Bataattia
linssejä
kaalia
kookoskermaa
mausteita

Valmista linssit (Lidlistä saa myös valmiita, jos olet niin masentunut, ettet jaksa keittää niitä). Heitä vuokaan kaikki setit ja ota vuoka pois uunista, kun ruoka on valmista. Siinä ei mene kauhean pitkään, koska bataatti. Tämä vuoka on oikeasti tosi hyvää ja tiedän joka kerta tätä valmistaessa sen. Bataatista kannattaa tehdä sellasia palasia, jotka mahtuu hyvin suuhun, niin vältyt veitsen tiskaamiselta.

Parsa kaurakermakastikkeessa:
parsaa
kaurakermaa
jauhoja kastikkeeseen
margariinia
rakuunaa (nam!)
suolaa
pippuria
natriumglutamaattia
sitruunaa (lopuksi)

Paistoin parsat nopeasti pannulla, mutta en vieläkään ymmärrä niitä. Parsasta kannattaa leikata paksummat tyviosat helvettiin ja jos tuntuu siltä, niin voit myös kuoria niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti