torstai 22. syyskuuta 2016

Eskapistin sipsivuoka

Joskus, kun menen nukkumaan, minulla on tapana haaveilla siitä, että olen avaruusaluksessa ja syön sipsejä. Otan niitä kourallisen naamani eteen ja sitten noukin niitä suullani, missä ne jatkavat hetken leijumistaan. Dippi lentää hitaasti suoraan suuhuni tuubista samalla, kun etsin ilmassa leijuvia kokispisaroita. Kokista siksi, koska olen päättänyt lopettaa kaljanjuonnin. Avaruuskrapulat ovat aika helvettiä varsinkin, jos lähistöllä ei ole oksennuspusseja.
Ulkoavaruudessa on aikaa pohdiskella asioita, sillä netti toimii todella viiveellä. Minkä takia pitkiä kalsareita pidetään epäseksikkäinä? Onko se muka sitten seksikästä, että pukeudutaan vaatteisiin, jotka eivät lämmitä lainkaan ja sitten hytistään ja valitetaan? Ihan tyhmiä nuo ihmisten lisääntymisjutut. Avaruudessa onkin kivaa, kun täällä ei ole muita ihmisiä erään toisen lisäksi. Metsää on tosin vähän ikävä. Mietin, olenko vieraantunut täysin luonnosta nyt, kun lähin metsä on miljoonien kilometrien päässä? En tietenkään, sillä minähän olen osa luontoa ja sen kiertokulkua. Sipsien perunat ovat saaneet ravinteita kakastani.  Kaikki on yhtä myös avaruudessa. 

Kiertokulkuun liittyy myös ideat ja henkinen maailma, eikä se ole siis pelkästään syömistä, kuolemista ja panemista. Sipsivuoka onkin kunnianosoitus kahdelle suurelle hengen ihmiselle, George ”Speck” Crumille, joka keksi sipsit vuonna 1853 ja Ignasio ”Nacho” Anayalla, joka keksi nachot vuonna 1943.

Eskapistin sipsivuoka

tomaattia
sipulia
valkosipulia
kidneypapuja
mausteita
maalaisperunalastuja
violifeä
kaurakermaa
'
Lämpimien sipsien, juuston ja tomaattisetin yhdistelmä oli yllättävän hyvä. Tämähän on periaatteessa nachovuoka, mutta pääraaka-aine on maissin sijaan peruna. Sipseistä ei tullut yhtään löllöjä eivätkä ne myöskään kärähtäneet, vaikka juustoa olisikin saanut olla enemmän. Tomaattisettiin tuli tomaattia, sipulia, valkosipulia, mausteita ja kidneypapuja. Se saa muhia sitten niin pitkään kuin jaksaa odottaa. Ei kantsi käyttää kantta, niin se vesi vähän höyrystyy ja näin vältät sipsien löllyistymisen. Tämän päälle tulee sitten sipsit (halppis kartonon sipsejä).

Juustosetti valmistetaan raastamalla violifeä, johon lisätään vielä kasviskermaa ja se heitetään sipsien päälle. Kannattaa varata yksi pieni paketti violifeä vuokaan, sillä puolikas ei riitä! Sitä voi ostaa esim. isoista kaupoista ja se löytyy juusto-osastolta. Vuoka oli uunissa jonkun aikaa ja noin 200 asteessa. Oli muuten ihan hyvää, mutta ei täysin älyttömän hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti