perjantai 7. lokakuuta 2016

Lemminkäisen äidin nyhtökauralasagne

Leivinuunissa valmistettu vegaaninen ja melkein gluteeniton nyhtislasagne oli todella hyvää, vaikka se ei syntynytkään täysin vaivatta. Ensin piti hankkia nyhtökauraa ja kaikki varmaan tietävät, että näinä aikoina se ei ole vielä helppoa. Löysin sitä kuitenkin Iisalmen Prismasta, mistä löytyi myös härkistä ja paljon muutakin hyvää settiä. Prisma on muutenkin hyvä paikka, kun ei tarvitse käydä Iisalmen keskustassa.

Turvallinen tapa tutustua Iisalmeen on Timpan lenkki, kunhan käytössä on auto ja välttää kommunikoimista paikallisten tai ainakin kiuruveteläisten kanssa. Yleensä ottaen ihan maalla asuvat ovat kuitenkin leppoista ja älykästä sakkia. Heillä on sen verran virikkeitä, että he eivät jaksa innostua natsismista tai muusta skeidasta. Heidän Fordeissaan on aina jotain korjattavaa ja jos ei ole, he löytävät unohdettuja autonromuja metsistä ja pelloilta. Niissä riittääkin tekemistä seuraavalle viidelle vuodelle. Jos ei muuta, he rakentavat pilkkikoppeja, joissa voi yhdistää pilkkimisen ja saunomisen. Todelliset juntit ovat niitä, joita pelottaa kaikenlainen erilaisuus, eivät ne jotka asuvat maaseudulla.

"Ihmisen pitää syödä lihaa, koska Jumala loi sille kulmahampaat" -Joni, Iisalmen keskusta

Nyhtiksen löytämisen jälkeen täytyi lämmittää leivinuuni. Se ei sujunut täysin parhaalla mahdollisella tavalla, sillä "leivinuunin lämmittäminen on taitolaji" ja minulla on siinä vielä opeteltavaa. Pienten kommellusten jälkeen savu kuitenkin häipyi tuvasta ja hiiret sen mukana.
Lasagnea odotellessa voikin lauleskella Kalevalan runoja, jolloin aika menee vähän nopeammin. Sillä tavalla virittäytyy myös sopivan henkevään tunnelmaan, joka on hyvä saavuttaa ennen kuningasruuan valmistumista. Ihan transsiin ei kuitenkaan tarvitse vielä tässä vaiheessa mennä tai langeta loveen. Maailman synty on muuten aika diippi Kalevalassa, ainakin jos sitä vertaa Raamatun luomiskertomukseen, joka on tosi tylsä.

Nyhtökauran, tomaattikastikkeen ja vuustosetin pyhä kolminaisuus toimii todella hyvin. Siitä ei mennyt edes maha sekaisin niin kuin yleensä lasagneista, joten sen jälkeen jaksaa vielä tanssia henkien kanssa metsiköissä, sillä heidän kanssaan on parhaat ug-bileet, vaikka ovatkin päihteettömät.

Lemminkäisen äidin nyhtökauralasagne

nyhtökauraa
gluteenittomia lasagnelevyä
sipulia
valkosipulia
porkkanaa
tomaatteja
tomaattimurskaa
vuustoa
kaurakermaa
sipulia
mausteita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti