perjantai 29. heinäkuuta 2016

Likaisen hipin soijasuikale-perunapannu

On olemassa ihmisiä, jotka haukkuvat toisten ulkonäköä ja dissaavat kaikkea uutta ja vierasta. Sitten on olemassa niitä, jotka tulevat meile syömään tekemääni soijasuikale-peruna-nauris-outovihannes-curry-kookos-settiä ja ymmärtävät sen, että ihmiselle on tärkeää antaa olla sellainen kuin haluaa. Se onkin yksi parhaista asioista, kun saa syödä hyvää ruokaa ja tuntea olonsa hyväksytyksi. 

Soijasuikaleet on hyvä ja halpa proteiinin lähde ja niitä kannattaa ostaa ruokakaappiin, koska eihän ne pilalle mene. Niiden maku ja rakenne voi olla aloittelijalle erikoinen, mutta oikein tekemällä niistä saa tosi maistuvia. Ensin ne keitetään sellaisessa mausteliemessä, joka tuntuu fiilikseen sopivalta. Itse käytin mausteina kuullotettua porkkanaa, sipulia ja valkosipulia, jonka jälkeen lisäsin soijasuikaleet, punaista currytahnaa, suolaa ja varmasti paljon muitakin mausteita. Myös mausteliemikuutiot on ihan hyvä juttu! 

Suikaleita keitetään noin kymmenen minuuttia pienellä lämmöllä. Sen jälkeen mausteliemi kaadetaan kulhoon ja sitten voi mennä pihakeinuun juomaan sen ja miettiä vaikka, että elämähän on ihan kivaa kun voi ryystää maustelientä. 

Tämän jälkeen suikaleille voi tehdä vielä marinadin. Itse käytin kallista grillikastiketta, soijakastiketta, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja varmasti jotain muutakin. Oli marinadia tai ei, niin soijasuikaleet kannattaa laittaa jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Silloin ne ehtivät imeä vielä makua ja niistä tulee seksikkäitä. Tämän jälkeen ne heitetään vielä pannulle ja paistetaan rapeaksi. 

Likaisen hipin soijasuikale-perunapannu
  • marinoituja soijasuikaleita
  • sipulia
  • valkosipulia
  • chiliä
  • sitruunaruohoa
  • pieniä perunakuutioita
  • pieniä nauriskuutioita
  • jotain outoa vihannesta
  • currytahnaa
  • kookosmaitoa
  • vihreitä papuja
  • kesäkurpitsaa
  • korianteria
Ruoka oli tosi maukasta, mutta mielestäni siitä puuttui vielä se jokin, niin kuin usein käy esimerkiksi parisuhteissa. Minun pitää olla nyt aika kriittinen näiden suhteen, kun pidän tätä blogiakin. Jään miettiämään, mikä se jokin on ja kerron, jos keksin vielä puuttavan ainesosan. Tässäpä pähkinä purtavaksi.

1 kommentti: