lauantai 13. elokuuta 2016

Saunatontun kiuasnyytti

Saunassa voi tehdä monia asioita kuten syntyä, heittää löylyä, peseytyä, hakata itseään puiden oksilla, käydä treffeillä ja juoda kaljaa. Harva kuitenkaan tietää, että jo muinaisilla suomalaisilla oli tapana lämmittää vihiksiä saunan kiukaalla. 

Mökkeily yksin sateisena lauantai-iltana voi aluksi tuntua vähän masentavalta ajatukselta, mutta jos juo tarpeeksi tädin sinne jättämää kaljaa ja tekee hyvää ruokaa, niin kyllä sekin menettelee. Sitä paitsi eihän mökillä olla koskaan yksin, sillä keittiössä asuu hiiri, saunassa tonttu ja metsässä murhaaja. 

Saunatontun kiuasnyytti

marinoitua tofua
tofunakkeja (ei pakollisia)
kesäkurpitsaa
tomaattia
vihis
valkosipulia
oliiviöljyä (ei pakollista)
jalopenoja
American lageria
basilikaa
mausteita
jotain kastike-settiä
foliota

Halkaise vihis ja laita se alimmaiseksi folion päälle. Tämän jälkeen lisää muut ainekset ja sulje foliosetti tiiviisti. Tässä tapauksessa ei kannata säästellä sitä. Laitoin paketin vielä varmuuden vuoksi pieneen valurauta-astiaan, jotta nesteitä ei valuisi kiukaalle. 

Avaa kalja ja aseta nyytti kiukaalle. Riisu vaatteet ja heitä löylyä. Tunne, kuinka saunan lämpö ottaa valtaan kehosi ja mielesi. Sinun on hyvä olla. Et ole hyvä etkä paha ja ego on vain harhaa. Käy naku-uinnilla ja tunne oma alkukantaisuutesi. Juo välillä sitä kaljaa. Kun tätä hulluutta on kestänyt noin tunnin, voit avata nyytin, sillä sinä olet sen arvoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti